mandag 26. september 2011

Jobboppdatering II

Så litt om jobbing igjen da. Vi brukte første del av forrige uke på å lime sammen relativt moderne glasskår slik at de ble forvandlet til fine flasker. Mye pusling her i Mexico, men det er trivsel.
Jo Sindres ambisiøse prosjekt. Var vel stort sett denne han puslet med hele veien.

Jeg, derimot, valgte (ubevisst) de noe enklere posene med glass, og fikk satt sammen flerfoldige flasker.

Onsdag kveld var vår tid på fakultetet stort sett over for denne gang, og de neste to ukene skal etter planen tilbringes i Oxkutzcab (si det flere ganger etter hverandre, du...). Vi dro dit på torsdag for å se litt på hva vi skal gjøre. Vi ble med på en liten registreringsrunde i nærområdet, og vi fikk se flere husfundamenter og en choltun (underjordisk vannlagringsinnretning). Wilber (eller Wilbur eller Wilmer, er ikke helt sikker der, gitt) ga oss også en liten kulinarisk rundtur i området.

Stor lime som ikke er lime, men som brukes som lime.

??? Bær som ble gule når de modnet, smakte søtt og emment, og inneholdt en del tanniner. Hva de het har gått meg hus forbi...Appelsin og mandarin! Rett fra treet. Gøy det. Begge var grønne og fulle av stein, men godt læll.

Choltun!

Jeg fant et gresskar, men det holdt jeg for meg selv.

Jeg drikker ferskt kokosvann mens jeg inntar en ny dotteposering.


Habanero! Muy picante...


Jobb og jobb... Vel, blir vel mer ordentlig arbeid i ukene fremover.
Basecampen der nede er forresten ganske søt. Jeg har min egen lille casita med hengekøye (som er helt jævlig å sove i!) og en liten platting. Og eget bad! Takk! Dessuten er det svømmebasseng der, og en søt liten beagle-aktig hund. Stas!

1 kommentar:

  1. Oxkutzcab, Oxkutzcab, Oxkutzcab. Sånn :)

    Så gøy å lese bloggen din! Spennende saker :) Men herremin, så tolmodige dere må ah vært med de flaskene. Repekt for den. Og for at du er så tøff at du er der :) Gla i dæ, snuppa.

    SvarSlett