mandag 26. september 2011

Ek'Balam & Chichén Itza

Søndag for en uke siden var det på tide med en ny site-seeing (som jeg liker å kalle det). turen gikk til Ek'Balam og Chichén Itza, sistnevnte den kanskje mest kjente lokaliteten i hele Mexico. For å oppsummere kort: Ek'Balam, hvor vi dro først, var fantastisk, og veldig annerledes enn Mayapan. De hadde for eksempel ballbane, noe som manglet i Mayapan. Chichén var også fantastisk. Jeg hadde lave forventninger til denne, da Ale konsekvent har omtalt det som Disneyland. Strukturene var imidlertid nesten verdt alt oppstusset, men ingen tvil om at Chichén er mer kommersialisert enn de andre lokalitetene jeg har vært på, med tilsvarende mengde turister og selgere.

Uansett, her er i alle fall bildene:Må nesten ha med et utsiktsbilde fra Ek'Balam også. Sånn for sammenligningens skyld.


Skjell i trappa. Så det så.

Resultat: legger og lår av STÅL!

Ballbane! Elsker disse.

Ale og Phoenix. Gromjinter. :)

Ett eller annet om popcorn og helipad. Koselig stemningsbilde i alle fall.

Phoenix i maisåkeren.

Etter å ha vandret rundt i ruinene, måtte vi jo ta turen til den nærliggende cenoten også. I kjent bondefangerstil betalte vi for fire, men fikk bare en billett. Jaja.

Cenoten var imidlertid ganske så fin, og jeg ville bade. Gjorde det ikke.

Så reiste vi til....

Kukulkantempelet i Chichén, den som har en miniatyr-replika i Mayapan. Vi fikk imidlertid ikke lov til å ta på eller gå på noe som helst. Forståelig, men litt kjedelig.


Gigantisk ballbane, også stengt av. Bare se (så vidt), ikke røre.

Cenote sagrado

Mur av hodeskallesteiner

Hei!

"And that, as they say, is that" (nerd alert)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar